En frukost av lögner

Ni vet när en vaknar upp och inte vet vart en befinner sig, ni vet när en sen inser fragmentet av alla lögner som man drog kvällen innan men kan inte riktigt definiera hur ingående en var när en förklarade för sin nästa vad en sysselsatte sig med. När en plötsligt vaknar upp och förstår att lögnerna måste fortgå för nu kan du inte vända tillbaka och säga som det faktiskt är, i och för sig är oddsen för att träffas igen väldigt låga och du är ju troligen inte kvar i samma stad mer än ett halvår till men du behöver ju ändå snirkla dig ur dessa lögner utan att bli påkommen.

Du vill ju egentligen inte heller stanna på frukost men ditt huvud säger att det är en fruktansvärt dum idé att åka hem på fastande mage så du slår dig ner, ber om kaffe, får en macka, blir erbjuden glass och dom är trevliga, det försvinner dock fort när du inser att du måste dra samma lögner igen fast nykter och snirklas då in ännu mer i vad du sagt. Du kanske försäger dig, men du slipper ju se dessa människor igen och plötsligt är den du somnade bredvids rumskompis väldigt intresserad av dina studier på universitetet. Plötsligt behöver du ljuga ihop kurser som inte finns blandat med kurser som du gått och du hamnar i en situation där du plötsligt behöver förklara dig för mycket och du tar dig ur detta genom att smidigt säga att du borde nog gå nu för ja, du ska på en grej, dom ska ju ändå bara tvätta och städa och ha en vanlig söndag så du smiter. Du smiter från den du var i lägenheten där du inte visste att du var och återgår till att vara en vanligt livsnjutare som inte visste vart du vaknade.

Ni vet när en vaknar och inte vet vart en befinner sig, när en inser att hålla uppe gårdagens lögner är det svåraste att göra när huvudet känns som soppmos och du bara vill somna om, ni vet när en vaknar och inser att jag kommer aldrig kunna se den här personen bredvid mig i ögonen och tala sanning.

Mitt nya alterego är alltså odefinierad livsnjutare som studerar oklara saker för att kunna bli “bildad”, född två år tidigare än vad det står i passet och har inga planer att göra någonting i livet. Egentligen är jag ju bara jag med livsmål att göra stor konst och något som hjälper världen på samma gång.

Leave a comment